• Plants & Gifts

     

     

     

     

  • Plants & Gifts

Met hyacinten haal je de lente in huis!

Met hyacinten haal je de lente in huis!

Heb je ook alweer genoeg van de winter met zijn kou, nattigheid en donkere dagen? Kun je bijna niet wachten tot de lente weer aanbreekt? Haal de lente dan gewoon alvast in huis! Met hyacinten bijvoorbeeld. Dankzij hun heerlijke kleur en geur voel en ruik je de lente vanzelf!

Hyacint | gekopgroen.nl

De geur van de lente

Hyacinten zijn prachtig om te zien. Niet voor niets staan ze in de Victoriaanse bloementaal symbool voor schoonheid. Maar ze zijn niet alleen ontzettend fleurig, ze geuren ook nog eens heerlijk. Zelfs in zijn eentje voorziet de hyacint je huis van een heerlijk voorjaarsparfum. Bij binnenkomst waan je jezelf direct in de lente. Niet in de minste plaats vanwege al die vrolijke kleuren. Knalroze, donkerpaars, sereen wit of zachtgeel, de frisse kleuren van de hyacint vrolijken je zonder twijfel op.

In sierpot of vaas

Hyacinten zijn verkrijgbaar als snijbloem voor in de vaas, maar ook als bolletje in pot voor binnen en buiten. Beide even mooi en goed te combineren met andere voorjaarsbloemen zoals tulpen of narcissen.

Verzorging

Welke variant je ook kiest, hyacinten vragen nauwelijks verzorging. Zet je ze in een vaas, zorg er dan voor dat je de onderkant van de steel er niet helemaal afsnijdt. Hier haalt de hyacint namelijk juist zijn voeding uit om mooi te kunnen blijven bloeien. Heb je een hyacint in pot, dan hoef je alleen af en toe water te geven als de grond droog aanvoelt. Een kind kan de was doen!