• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Varencipres, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Chamaecyparis obtusa 'Filicoides'? De Chamaecyparis obtusa 'Filicoides' is ook wel bekend als Varencipres. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Varencipres is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Chamaecyparis obtusa 'Filicoides'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Varencipres niet!

 • Nederlandse naam: Varencipres Wetenschappelijke naam: Chamaecyparis obtusa 'Filicoides' Type plant: Conifeer
 • Geslacht: Chamaecyparis Familie: Cupressaceae Bladkleur: Groen
 • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw
 • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150
 • Giftig: Nee