• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Papierbloem, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit+geel en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met ?. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant:
Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze tweejarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Van oorsprong is het een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Het beste resultaat krijgt u wanneer u de plant ter plaatse zaait. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Ammobium alatum 'Bikini'? De Ammobium alatum 'Bikini' is ook wel bekend als Papierbloem. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Papierbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ammobium alatum 'Bikini'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Papierbloem niet!

 • Nederlandse naam: Papierbloem Wetenschappelijke naam: Ammobium alatum 'Bikini' Type plant: Een-tweejarig
 • Geslacht: Ammobium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Wit
 • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
 • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
 • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee