• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dwergkwee, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is oranjerood en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn matgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Chaenomeles japonica? De Chaenomeles japonica is ook wel bekend als Dwergkwee. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Dwergkwee is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Chaenomeles japonica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Dwergkwee niet!

 • Nederlandse naam: Dwergkwee Wetenschappelijke naam: Chaenomeles japonica Type plant: Heester
 • Geslacht: Chaenomeles Familie: Rosaceae Bloemkleur: Oranje, Rood
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
 • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
 • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee