• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Clematis, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. april tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 800 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Clematis montana 'Rubens'? De Clematis montana 'Rubens' is ook wel bekend als Clematis. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 800 centimeter. De Clematis is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Clematis montana 'Rubens'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Clematis niet!

 • Nederlandse naam: Clematis Wetenschappelijke naam: Clematis montana 'Rubens' Type plant: Heester
 • Geslacht: Clematis Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Paars
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei, Juni
 • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
 • Hoogte in CM: 800 Giftig: Nee