• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Italiaanse clematis, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is diep rozerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans'? De Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans' is ook wel bekend als Italiaanse clematis. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 400 centimeter. De Italiaanse clematis is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Italiaanse clematis niet!

 • Nederlandse naam: Italiaanse clematis Wetenschappelijke naam: Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans' Type plant: Heester
 • Geslacht: Clematis Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Rood, Roze
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
 • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
 • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee