• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dwergmispel, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn glanzendgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem met een zure tot neutrale zuurgraad (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Cotoneaster cochleatus? De Cotoneaster cochleatus is ook wel bekend als Dwergmispel. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Dwergmispel is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cotoneaster cochleatus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Dwergmispel niet!

 • Nederlandse naam: Dwergmispel Wetenschappelijke naam: Cotoneaster cochleatus Type plant: Heester
 • Geslacht: Cotoneaster Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
 • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
 • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee