• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilde kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Met opvallende vruchten. Rose+rood Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de halfschaduw en verdraagt zomerse hitte, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Euonymus europaeus 'Red Cascade'? De Euonymus europaeus 'Red Cascade' is ook wel bekend als Wilde kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 600 centimeter. De Wilde kardinaalsmuts is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus europaeus 'Red Cascade'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wilde kardinaalsmuts niet!

 • Nederlandse naam: Wilde kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus europaeus 'Red Cascade' Type plant: Heester
 • Geslacht: Euonymus Familie: Celastraceae Bloemkleur: Groen
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
 • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
 • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 600 Giftig: Nee