• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bloemkleur is groenig en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand 4. Houdt van een vochthoudende, voedselrijke bodem die slechts heel kort onder mag lopen. Daarnaast heeft ze een voorkeur voor de wat zwaardere grondsoorten met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 8). Verlangt een plekje in de halfschaduw en verdraagt zomerse hitte, mits de standplaats voldoende vochtig is. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Euonymus hamiltonianus maackii? De Euonymus hamiltonianus maackii is ook wel bekend als kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De kardinaalsmuts is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus hamiltonianus maackii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de kardinaalsmuts niet!

 • Nederlandse naam: kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus hamiltonianus maackii Type plant: Heester
 • Geslacht: Euonymus Familie: Celastraceae Bloemkleur: Groen
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
 • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
 • Zuurgraad grond: Neutraal Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee