• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leeuwenbek, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is cremewit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken), en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Antirrhinum hispanicum? De Antirrhinum hispanicum is ook wel bekend als Leeuwenbek. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Leeuwenbek is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Antirrhinum hispanicum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Leeuwenbek niet!

 • Nederlandse naam: Leeuwenbek Wetenschappelijke naam: Antirrhinum hispanicum Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Antirrhinum Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Wit
 • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
 • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
 • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee