• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dubbelloof, familie van de Blechnaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Blechnum spicant? De Blechnum spicant is ook wel bekend als Dubbelloof. Deze Blechnaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Dubbelloof is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Blechnum spicant? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Dubbelloof niet!

 • Nederlandse naam: Dubbelloof Wetenschappelijke naam: Blechnum spicant Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Blechnum Familie: Blechnaceae Bladkleur: Groen
 • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw
 • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee