• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kaukasische vergeet-mij-niet, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Brunnera macrophylla 'Betty Bowring'? De Brunnera macrophylla 'Betty Bowring' is ook wel bekend als Kaukasische vergeet-mij-niet. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Kaukasische vergeet-mij-niet is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Brunnera macrophylla 'Betty Bowring'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kaukasische vergeet-mij-niet niet!

 • Nederlandse naam: Kaukasische vergeet-mij-niet Wetenschappelijke naam: Brunnera macrophylla 'Betty Bowring' Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Brunnera Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Wit
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei, Juni
 • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
 • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee