• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klokje, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is paarsblauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Campanula x pulloides 'G.F. Wilson'? De Campanula x pulloides 'G.F. Wilson' is ook wel bekend als Klokje. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Klokje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Campanula x pulloides 'G.F. Wilson'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Klokje niet!

 • Nederlandse naam: Klokje Wetenschappelijke naam: Campanula x pulloides 'G.F. Wilson' Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Campanula Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
 • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
 • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee