• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hoornbloem, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cerastium biebersteinii? De Cerastium biebersteinii is ook wel bekend als Hoornbloem. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Hoornbloem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cerastium biebersteinii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Hoornbloem niet!

 • Nederlandse naam: Hoornbloem Wetenschappelijke naam: Cerastium biebersteinii Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Cerastium Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Wit
 • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
 • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
 • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee