• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kokardenbloem, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Het is echter een kortlevende plant en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Ze heeft een voorkeur voor bodems die af en toe vochtig zijn. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Gaillardia 'Aurea Pura'? De Gaillardia 'Aurea Pura' is ook wel bekend als Kokardenbloem. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Kokardenbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gaillardia 'Aurea Pura'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kokardenbloem niet!

 • Nederlandse naam: Kokardenbloem Wetenschappelijke naam: Gaillardia 'Aurea Pura' Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Gaillardia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
 • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
 • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee