• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot 0 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Geranium caffrum? De Geranium caffrum is ook wel bekend als Ooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Ooievaarsbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium caffrum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ooievaarsbek niet!

 • Nederlandse naam: Ooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium caffrum Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Geranium Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Roze
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
 • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
 • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee