• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gipskruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Gypsophila repens 'Pink Star'? De Gypsophila repens 'Pink Star' is ook wel bekend als Gipskruid. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Gipskruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gypsophila repens 'Pink Star'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gipskruid niet!

 • Nederlandse naam: Gipskruid Wetenschappelijke naam: Gypsophila repens 'Pink Star' Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Gypsophila Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze
 • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
 • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
 • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee