• Plants & Gifts

   

   

   

   

 • Plants & Gifts

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Haberlea, familie van de Gesneriaceae. De bloemkleur is lilablauw en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij zijn en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Haberlea rhodopensis? De Haberlea rhodopensis is ook wel bekend als Haberlea. Deze Gesneriaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Haberlea is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Haberlea rhodopensis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Haberlea niet!

 • Nederlandse naam: Haberlea Wetenschappelijke naam: Haberlea rhodopensis Type plant: Vaste plant
 • Geslacht: Haberlea Familie: Gesneriaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
 • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
 • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
 • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee