• Augustus ; Zondag gesloten !!

  • Augustus ; Zondag gesloten !!

     

     

     

     

  • Augustus ; Zondag gesloten !!

Tuinschermen plaatsen

Tuinschermen plaatsen

Bij uw tuincentrum vindt u een grote keuze aan materialen voor tuinafrasteringen. Afhankelijk van uw smaak en uw budget, kunt u kiezen voor hout, bamboe, riet of steen.
Een andere keus is: laten plaatsen door vakmensen of zelf doen? Kiest u voor het laatste, dan helpen deze tips u vast een beetje op weg.

Schuttingen en schermen
Houten schermen zijn er in talloze uitvoeringen. De gesloten modellen bieden een optimale privacy en houden ongewenste dieren buiten de tuin. Maar is een afscheiding vooral decoratief bedoeld, dan is een halfopen uitvoering vaak mooier. Vooral in een kleine tuin, die anders gauw te benauwd wordt. Zolang uw afrastering niet hoger is dan 180 cm, kunt u hem zonder gemeentelijke toestemming plaatsen.

Palen zetten
Houten tuinschermen worden opgehangen aan palen. De bedoeling is dat ze vrij blijven van de grond. Voordat u de palen in de grond zet, spant u een touw in de vorm van de omheining. Op plaatsen waar de palen moeten komen, maakt u merktekens in de grond. Nu zijn er drie mogelijkheden:

  • Gebruik een grondboor, deze kunt u huren of kopen, om de gaten te maken. Zet de palen voor éénderde in de grond en kijk of ze loodrecht staan. 
  • Sla de palen met een zware hamer tot de juiste diepte de grond in. Bescherm hierbij de bovenkant met een blokje hout.
  • Zet de palen in speciale metalen paalhouders. Uw tuincentrum heeft paalhouders voor vierkante palen van verschillende diktes.Plaats nu de eerste paal en bevestig het eerste scherm met het bevestigingsmateriaal. Werk zo uw omheining verder af en blijf controleren of alle palen loodrecht staan. 

Afwerking
Na het plaatsen van uw tuinschermen, kunt u de bovenzijde desgewenst afwerken met een afdeklat. Bij uw tuincentrum vindt u ook decoratieve kapjes, die de kopse kant van de palen tegen indringend regenwater beschermen. Wilt u uw omheining een bijzonder kleuraccent geven, dan kunt u het hout behandelen met een beits. Het verdient aanbeveling deze behandeling iedere vier jaar te herhalen.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over het plaatsen en onderhouden van tuinafrasteringen wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.